enkelt & regelbundet

Min pappa frågade vid ett tillfälle hur många sådana där ”ungkarlslådor” jag skickade varje månad. Det visade sig senare att anledningen till att han frågade var för han också ville ha en låda skickad till sig. Självklart fick han det och ”ungkarlslåda” blev Bachelorbox och min pappa är gift sedan 50 år tillbaka så han är långt ifrån en ungkarl.

— Elisabeth

Inget krångel, bara sånt som alltid bara ska finnas där hemma.

Vår historia

Utöver kärlek till riktigt bra produkter och service är att det finns det en nostalgisk historia bakom Bachelorbox som väcker liv i vissa minnen och en känsla som är svår att hitta i vardagen. Det är en av Elisabeth’s främsta drivkrafter.

På så sätt blir det viktigt att förvalta Bachelorbox likt de minnen som är så starkt kopplade till konceptet. Exempelvis så brukade Elisabeth ta sina söner när de var yngre och fortfarande bodde hemma till Resteröds factory outlet för att handla underkläder och t-shirtar.

Därför är Resteröds en stor del av Bachelorbox’s ursprung… Detta givetvis ihop med resterande produkter och varumärken som är handplockade och noggrant utvalda. Men vissa saker är speciella.

Grejen med att skicka paket till två av sina söner på annan ort under flera år gjorde att något växte fram – ett frö i tanken som till sist blev ett företag som delvis säljer förbrukningsartiklar till killar.

Saken är även den att behovet ser rätt likartat ut för de flesta män över hela landet, så boxarna passar de allra flesta av det manliga könet.

Existens

Att vara kille – säger Elisabeth – har många fördelar, men det finns också sådant som kan bli ännu bättre och mycket på marknaden idag är väldigt fokuserat på kvinnor. Därför kommer jag att med Bachelorbox ta ett litet grepp kring manlighet och vad det innebär att vara man 2016.

Det kanske ter sig lustigt då jag är kvinna, men jag är ju inte ensam i båten. Vi tror också att detta kan vara intressant för alla tjejer, kvinnor och mammor att ge bort eller tipsa om vår Bachelorbox – utan konstigheter!

I vår blogg hittar du inlägg och tips på saker som rör manlighet, guider men också en och annan insikt.

Vi tror på att göra en grej och att göra den riktigt bra helt enkelt och i vårt fall – bra boxar för killar, gubbar och män!

Så här ser en låda med kärlek ut.

Hitta sin nisch

Att sälja förbrukningsartiklar till killar var från början inte helt givet, det var inte riktigt det som var drömjobbet men det utvecklades ifrån en ”mamma-känsla” till en passion och det är också där skillnaden ligger i att hitta sin nisch och att hitta sin nisch på riktigt.

Idag har det utvecklats till en affärsverksamhet genomsyrad av passion.

Den stora vändningen kom när Philip och Marcus kompisar undrade om de inte också kunde få en låda med prylar samtidigt. Efter ett tag så skickade jag 10-paket i månaden med lite olika innehåll.

Eftersom varje person ville ha lite olika innehåll insåg jag rätt snabbt att jag måste försöka styra innehållet att bli någorlunda samma. Annars skulle jag behöva åka runt en hel dag och leta efter produkter, och vid det här laget köpte jag bl.a varor direkt i affären och på Resteröds fabriksförsäljning.

Det var någonstans här jag gjorde en behovsanalys för att ge killarna lite olika färdiga alternativ istället, den landade i strumpor, kalsonger, tandborste, t-shirt och tandkräm.

De betalade för innehållet och en liten peng för besväret.

3 söner och trasiga...

Det var där någonstans allting fick sin början och blev till ett ``schysst paket``

Kvalité och känsla

Ett noga utvalt sortiment i både våra prenumerationsboxar såväl som i vår butik.

Expansion & framtid

Sedan började vi bara att växa

Schysst paket

En annan del av att få ett paket skickat till sig en gång i månaden handlar om att göra vardagen lite speciell. Ungefär som med en födelsedag ville jag sätta en förväntan och skapa en längtan efter mina boxar.

Därför försökte jag alltid lägga till några tips, en varm hälsning eller en liten oväntad ”present” när jag packade månadens paket. Det är också något jag har tagit med mig hela vägen och fortfarande jobbar med, det ska finnas regelbundenhet och förväntan, samtidigt som du ska kunna bli överraskad varje gång du öppnar ditt paket. Ett överraskningsmoment. ”Ett feelgood moment”

Regelbundenheten kommer väldigt enkelt ifrån att mina killar och deras kompisar bara hade pengar i slutet av månaden som studenter. Det är säkert många som kan känna igen det, men då var beslutet att alltid skicka paketen på samma datum var rätt lätt. Det är också precis så vi jobbar idag och kommer fortsätta med.

Det är alltid mellan den 27:e och 30:e din Bachelorbox kommer, de allra flesta landar den 27:e. Självklart kan man välja intervall om varannan eller var tredje månad känns bättre.

Bachelorbox HQ

FRU GUSTAVAS VÄG 6
653 46 KARLSTAD

Email: kundtjanst@bachelorbox.se

Vi finns främst där för alla killar, pappor och gubbar – men likaväl för alla mammor, systrar, fruar och flickvänner.