Skjortkrage med stil och elegans – Cutaway

Våga börja använda Cutaway och English/President spread kragar mer! Men vad innebär egentligen detta? Det enkla svaret ligger i skjortkragens skärning där kragsnibbarna skär ifrån varandra i olika grad.

Dessa otroligt stiliga skjortkragar kan hjälpa till att lyfta upp ens utstyrsel till betydligt högre nivåer, därför bör man lägga ett extra öga på de här typerna. Att kombinera en kraftig och pompös slips till en skjorta av detta slag kan vara mycket svårslaget. Det gäller alltså att bära upp en större slipsknut, som t ex. en Windsor eller halv Windsor knut för att uppnå perfektion. Det har därför genom tiderna klassats som en något mer elegant krage och bärs oftast av stilmedvetna män.

Det är också värt att nämna, att enligt ”gentlemannakoden”, får dessa skjortor dessutom bäras utan slips, exempelvis till en stilren pullover eller varför inte tweed kavajen?

Nästa gång det är dags att införskaffa ny skjorta, ta dig gärna till valfri herrbutik med både expertis och brett urval och fråga om tips och råd kring skjortan.

Prova gärna tillsammans med både kavaj och slips och betrakta därefter spegeln som lyser av elegans.

/Philip

Bloggare, krönikör och livsnjutare

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *