Så viker du bröstnäsduken, den ultimata guiden.

Att bära upp en bröstnäsduk till kavajen är inte något simpelt eller enkelt att alltid göra. Det är däremot en accessoar som tydligt kan framhäva din karaktär. Med näsdukens färgkombinationer, mönstring och glans kan det onekligen lyfta upp hela utstyrseln. Det krävs bara lite självförtroende men tänk igenom dina färgkombinationer.

I regel och i klassisk anda, brukar man säga att det räcker med att näsduken på något vis lyfter fram samma färg som något av övrig klädsel. Näsduken ska heller inte vara allt för snarlik i mönstringen. Undvik gärna därför näsdukar som kommer i samma förpackning som slipsen där utseendet är likadant. Detta eftersom näsduken då tappar lite av charmen. Den ska ju faktiskt ska vara unik och intresseväckande.

Den ska stå i kontrast och vara spännande. Man vill helt enkelt att näsduken ska skapa en sorts samverkan med övrig klädsel.

Lyckas man få det att se harmoniskt och bra ut, så är det mesta ”tillåtet” när det kommer till matchningen. Så länge självsäkerheten finns. Detta eftersom kombinationen visar din personlighet. Näsduken kan därför kombineras med väldigt många olika skjortor eller slipsar. Det finns gentlemän som till och med matchar näsduken med färgen på strumporna. Det är bara att börja experimentera och utforska möjligheterna!

Nedan följer en guide till en väldigt enkel vikning till bröstnäsduken. Detta är en klassisk vikning som gifter sig bra till mer icke-formella sammanhang.

Ett säkert kort som ger en äventyrlig och levande känsla.

Bild 1: Veckla ut näsduken i vänster handflata.
Bild 2: Ta försiktigt tag i näsdukens centrum med höger hand.
Bild 3: Låt höger hand lyfta upp näsduken och skaka den något.
Bild 4: Låt vänster hand försiktigt greppa tag i näsduken.
Bild 5: Låt därefter höger hand vika in den nedre delen av näsduken. Gör detta varsamt så volymen inte bryts.
Bild 6: Håll sedan ihop näsduken, återigen varsamt.
Bild 7: För ner näsduken i bröstfickan och rätta till den så du vill ha den. Ta hjälp av båda händerna för att jämna ut den. Låt det vara lite volym i näsduken.
Bild 8: Och så här stiligt kan slutresultatet bli!

15216222_10154243454693823_1904878853_o

/Philip

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *