Obsid levererar grym guide ”När är man fräsch? Alltifrån hygien till garderob.”

De universella reglerna för fräschhet…

Det här med fräschhet är rätt spännande. Det är något man aldrig diskuterar, men ändå så verkar det finnas någon form av universell standard för vad som är fräscht och när man räknas som fräsch. För de flesta är ju mer eller mindre precis lika rena och hela, sen har vi så klart de som inte har lärt sig det där än, men då är det ju fantastiskt att det finns guider som den här!

Är du osäker på om du följer normen för vad som klassas som fräscht? Ja då har du en komplett guide här! Står du på andra sidan spektrat och är övertygad om att du ligger i framkant på området? Ja då är det bara scrolla ned och få den där härliga bekräftelsen på att du gör rätt!

Hygienen

I den här sektionen

 1. Hur ofta skall man duscha?
  • Problemhy
 2. Behöver jag använda duschkräm varje gång jag duschar?
 3. När skall man klippa naglarna?
 4. Skall man raka könet?
 5. Hur ofta skall man borsta tänderna?

1: Hur ofta skall man duscha?

Här har vi ett rätt så omstritt ämne, åtminstone om man frågar de olika motpolerna. De som förespråkar att man lever helt utan kemikalier, endast dricker källvatten och att tallbarr kan bota alla sjukdomar, ja de lär säga att man inte behöver tvätt sig mer än 3-4 gånger per år. Men de är definitivt inte målgruppen för den här guiden, och det är med största sannolikhet inte din målgrupp, alltså de du vill umgås med och leva tillsammans med.

Nej, en bra och rimlig nivå för hur ofta man skall duscha är att göra det varje dag om du aktiverar dig på något sätt (eller om du är överviktig), och varannan dag om du helt enkelt bara åker till jobbet, sitter still och sedan åker hem igen och sitter i soffan. Då blir du helt enkelt inte smutsig.

Men det finns lite undantag och lite speciella fall som gör frågan lite mer komplex.

Problemhy

Har du problematisk hy, t.ex. torr eller extra fet. Ja då kommer du vilja duscha antingen oftare eller mer sällan. Här är några exempel

 • Torr hy – Aktiv livsstil = Varje dag
 • Torr hy – Passiv livsstil = Var 3e dag
 • Fet hy – Aktiv livsstil = Varje dag
 • Fet hy – Passiv livsstil = Varje dag

Har du extra problematisk hy så bör du dock i första hand vända dig till en hudläkare, då det hela kan bero på en hudsjukdom som går att behandla.

2: Behöver jag använda duschkräm varje gång jag duschar?

….

Läs hela guiden här:

http://www.obsid.se/kropp-halsa/nar-ar-man-frasch/

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *