Movember, mustascher, skägg och Barberare…

Movember är här och pågår nu för fulla muggar. Mustascher odlas utan dess like och kampen mot prostatacancer bevittnas över hela landet. Otroligt viktigt och bra tycker vi! Men i detta skede kanske det också vore på sin plats att lära sig underhålla överläppens manliga behåring, likt en gentleman? Vi vill nämligen klargöra hur det faktiskt är att gå till barberaren, då detta är något som tyvärr minskat drastiskt de senaste decennierna. Vi rekommenderar starkt att prova på och ta sig till valfri etablerad barberare.

Det första den klassiska barberaren gör är att mjuka upp skäggstubben, oftast med hjälp av ett par fräscha och heta handdukar. Sedan är det dags att tvåla in huden med raklödder och detta görs nästan alltid med det finaste och skonsammaste du kan tänka dig, nämligen en borste av grävlingshår.

Därefter påbörjar barberaren självaste rakningen, i ren klassisk anda, med rakkniven. Kniven förs i skäggets växtriktning längs kinderna med ett detaljsinne och finaste känsla en kan föreställa sig. För att ansa självaste mustaschen, tas överläppen och nedre delen av näsan med ett mjukt grepp för att uppnå den optimala stramheten. Det är här du ges möjlighet att kunna utforma en mustasch av karaktär och perfektion.

Sedan är det dags för hakan, vilket är ett svårare moment med dess rundning samt hakgrop, men där en erfaren barberare, med sin hängivenhet, tar sig igenom utan några som helst problem. Till slut torkas tvålrester av och en lätt ansiktsmassage ges för att mjuka upp huden, till följt av en grundlig peeling.

Ansiktslystern, slätheten och känslan efteråt är utan tvivel oemotståndlig!

/Philip

Vår egen bloggare, krönikör och livsnjutare

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *